Коприната е естествено протеиново влакно, някои форми на което могат да бъдат вплетени в текстила. Блестящият външен вид позволява на копринената тъкан да пречупва входящата светлина под различни ъгли, като по този начин произвежда различни цветове.

Батик официално признат за шедьовър на устното и нематериалното наследство на човечеството. Индонезия празнува "Националния ден на батика" (на индонезийски: Hari Batik Nasional) ежегодно на 2 октомври. Днес индонезийците ще носят батик в чест на тази древна традиция.

Боядисаният батик, живопис с батик или батик лукис е техника за приготвяне на батик чрез рисуване (със или без шарка) върху бяла кърпа с помощта на среда или комбинирана среда като блясък, четка, стрък банан, метли, памук, клечки за зъби, пачуърк или други носители в зависимост от израза на художника. Батиковата живопис е резултат от развитието на батиковото изкуство. Същността на рисуването с батик е процесът на правене на батик, който не използва традиционни мотиви, които често се срещат. Получените мотиви са създаването на производителя, обикновено произвеждащи съвременни (безплатни) мотиви или шарки с по-ярки, по-поразителни цветове и по-разнообразни цветови вариации. Оцветяването в боядисания батик обикновено е безплатно и играе с много цветове. Има и градиращи ефекти и други ефекти на рисуване. Рисунките са направени така, сякаш рисуваният батик е обикновена картина, излята върху коприна.

По принцип много разлики се дължат на влиянието на съвременната живопис, например по отношение на външния вид, особено в мотивите и цветовете. Най-важното при направата на боядисания батик е комбинацията от работата с батик и оцветяването в зависимост от вкуса на производителя на батик. Боядисаният батик е популярен, защото има много достъпна цена и много креативен производствен процес. Боядисаният батик може да се използва като декорация или готово облекло (мода). Боядисаният батик, в който има човешки обекти, пейзажи, неподвижни предмети и други предмети, са много търсени за изложбени картини.

Коприна

Български къщички

Ръчно изработен копринен шал Размер 200 см х 45 см (78¾" x ...

119,99 €
Страница 1 от 15